X

Câtă brânză poți mânca zilnic fără ca sănătatea să îți fie afectată

Câtă brânză poți mânca zilnic fără ca sănătatea să îți fie afectată. Nutriționistul rus Dr. Natalia Pavlyuk spune că consumul de brânză în unele cazuri dăunează organismului. Medicul a avertizat că consumul său în cantități mari prezintă un risc de afectare a organismului (în special, afectarea sistemului cardiovascular).

Câtă brânză poți mânca zilnic fără ca sănătatea să îți fie afectată

„Brânza vine în multe varietăți; diferă în ceea ce privește conținutul caloric și conținutul de sare. Și este dăunătoare pentru că conține multe grăsimi saturate și colesterol, care, dacă sunt consumate în exces, sunt nocive pentru sănătatea noastră”, avertizează nutriționistul.

Dr. Pavliuk subliniază că cantitatea normală de brânză care poate fi consumată pe zi este o porție de cel mult 30 de grame, iar brânza cu conținut scăzut de grăsimi – nu mai mult de 50 de grame.

CITEȘTE ȘI: Ce efect are brânza asupra ficatului

Medicul explică faptul că mulți oameni din ziua de azi sunt alergici la proteinele laptelui de vacă și nu ar trebui să mănânce brânză.

„O persoană poate să nu știe că este alergică la proteina laptelui de vacă. Pentru astfel de persoane, o bucată de brânză va provoca arsuri la stomac, tulburări intestinale sau chiar daune pe termen lung”, spune Dr. Pavlyuk.

Proprietăți utile ale brânzei

Brânza conține cel mai important element mineral – calciul, de care avem nevoie pentru sănătatea sistemului osos, a pielii, părului, unghiilor și a altor organe. În afară de calciu, brânza este bogată și în minerale precum fosforul, zincul, seleniul, potasiul și sodiul. Fosforul ajută la o mai bună absorbție a calciului. Iar aceasta este o contribuție suplimentară la întărirea dinților și a sistemului osos.

Brânza este, de asemenea, o sursă de vitamine necesare pentru un metabolism adecvat și o sănătate bună. Vitaminele incluse în compoziția sa sunt A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, PP, K.

Brânza conține lactobacili benefici, iar acesta este cel mai important factor pentru imunitate și digestie.

Brânzeturile Maasdam și Emmental conțin bacterii propionice care ajută la:

Mucegaiul albastru și alb din brânzeturi sunt ciuperci din genul Penicillium (roquefort și, respectiv, candidum). Ele eliberează substanțe care suprimă dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, ajutând astfel organismul nostru să reziste infecțiilor, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Brânza cea mai bună pentru inima ta: Are mai mult calciu decât un pahar de lapte

În plus, brânzeturile albastre conțin o cantitate crescută de aminoacid triptofan și vitamine B, care au un efect pozitiv asupra sistemului nervos și ajută, de asemenea, la menținerea pielii în stare bună.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro